Strona Główna  |  Materiały do pobrania |  Mapa strony |  Kontakt

Recenzje


Karuzela
Karuzela
Pozytywka
Pozytywka
Samotność we dwoje
Samotność we dwoje
Samotność we dwoje
Jutro będzie normalnie
Samotność we dwoje
Przygody Pana Parasola
Samotność we dwoje
Płomień cedru


KARUZELA

Karuzela  |  17.06.2017  |  mamopoczytajsobie.blogspot.com

Dawno nie zdarzyło mi się bym czytała po 200 stron dziennie, gdy jednak zaczęłam Karuzelę nawet nie zauważyłam gdy minęło pierwszych 100. Książkę liczącą ponad 600 stron przeczytałam w trzy dni. Skąd taki wynik? Styl pisania Agnieszki Lis powoduje że zatracam się w czasie, chwile spędzone na czytaniu porównywalne są do szczerych rozmów z przyjaciółką . Temat nie jest łatwy ale styl pisania nie pozwala oderwać się od książki.

KARUZELA

Karuzela  |  10.06.2017  |  lifestylebyagnieszka.blogspot.com

Już wiem, że sięgnę po inne publikacje spod pióra Pani Agnieszki i Wam również polecam.

KARUZELA

Karuzela  |  17.05.2017  |  www.warszawa.pl

Mimo objętości trudno nie wchłonąć historii, smutnej niestety ale jakże autentycznej, Renaty w kilka dni. Niezwykła powieść.

KARUZELA

Karuzela  |  17.05.2017  |  tajemniczeksiazki.blogspot.com

Są takie książki, które niespodziewanie, w jednej chwili burzą cały Twój dotychczasowy światopogląd i zmuszają do wielu trudnych refleksji. W moim przypadku niewątpliwie jedną z nich była powieść "Karuzela" autorstwa Agnieszki Lis.

KARUZELA

Karuzela  |  20.04.2017  

Wielkie uznanie [...] za stworzenie tak mądrej i pięknej książki, która łączy w sobie elementy nie tylko świetnej fabuły, ale także pełni rolę dydaktycznej historii dla każdego z nas. Polecam, a wręcz nakłaniam do przeczytania książki „Karuzela”. Nie można jej pominąć w swoich czytelniczych listach.

KARUZELA

Karuzela  |  18.04.2017  |  Monika Duszczak

"Karuzela" to czwarta książka autorki, jaką miałam przyjemność przeczytać i zdecydowanie mogę powiedzieć, że najlepsza.

Pozytywka

Pozytywka  |  26.03.2017  |  czytam-dajeslowo.blogspot.com

Książka poruszyła mną do głębi i wywołała emocje o istnieniu których nie miałam pojęcia.

KARUZELA

Karuzela  |  22.03.2017  |  ksiazkowe-wyznania.blogspot.com

Styl pisania, dynamika akcji oraz liczne dialogi powodują, że czyta się tą książkę w bardzo szybkim tempie. [...] Nie ma możliwości abym tą książkę oceniła inaczej 10/10.

KARUZELA

Karuzela  |  21.03.2017  |  Izunia Raszka

Po pierwsze, bohaterowie. Są świetnie wykreowani, interesujący, uzupełniają się wzajemnie. O to właśnie chodzi. [...] Po drugie, fabuła. Nie chcę nikomu zdradzać tu szczegółów, jednak powiem, że dla mnie to prawdziwy rollercoaster.

"Jutro będzie normalnie"

"Jutro będzie normalnie"  |  18.03.2017  |  ksiazkolubna.blogspot.com

Przeczytałam opinie na „Lubimy czytać” i dowiedziałam się z nich, że to historia jakich wiele, że książka jest lekka i miła, w sam raz do poczytania dla relaksu. Lekka? Nic bardziej mylnego!

Pozytywka

Pozytywka  |  15.03.2017  |  ksiazkowepodrozeanny.blogspot.com

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam tę książkę Waszej uwadze. Naprawdę warto.

KARUZELA

Karuzela  |  01.03.2017  |  katarzynastec.wordpress.com

Autorka podjęła się trudnego zadania, bo ukazanie palety uczuć w obliczu dramatu nie należy do łatwych. Ubranie tego w słowa tak, by całość była wiarygodna, wymaga więc nie tylko dobrego warsztatu, ale też dużej dozy empatii. I to wszystko jest odczuwalne podczas lektury „Karuzeli”

KARUZELA

Karuzela  |  26.02.2017  |  recenzjeknigoholiczki.blogspot.com

Jestem "zła" na autorkę, że tak szybko się skończyło. W tym przypadku sześćset stron to "pestka", tyle co nic. Z przyjemnością sięgnęłabym po kontynuację i przeczytała o dalszych losach jej rodziny i przyjaciół. Polubiłam ich

KARUZELA

Karuzela  |  24.02.2017  |  ksiazkolubna.blogspot.com

Chociaż tragiczna w swoim przesłaniu, książka Agnieszki Lis niesie również nadzieję. Pokazuje miłość. Nie taką, która przejawia się w nieokiełznanych porywach serca, lecz spokojną, dojrzałą, zdolną do poświęceń. Miłość bezwarunkową, która znaczy dużo więcej

Pozytywka

"Pozytywka"  |  22.02.2017  |  nie-oceniam-po-okladkach.blogspot.com

Lecz mimo to, warto zwrócić uwagę, iż książka porusza znaczące tematy, które mogą spotkać wielu z nas – samotność w związku, strata,
brak akceptacji, odrzucenie. Czuję lekki niedosyt.

KARUZELA

Karuzela  |  20.02.2017  |  przeczytanki-czekolada.blogspot.com

Bardzo się cieszę, że mogłam przeczytać tę powieść i poczuć te wszystkie odcienie uczuć.
Zostanie ona w mojej pamięci i sercu na długo, wraz z jej autorką, którą miałam ogromną przyjemność poznać osobiście i poprowadzić z nią spotkanie w swojej księgarni

KARUZELA

Karuzela  |  15.02.2017  |  wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

Ta książka to skarb. [...] Trzeba to po prostu przeczytać

Pozytywka

"Pozytywka"  |  13.02.2017  |  przeczytanki-czekolada.blogspot.com

Z pewnością nie jest lekką, odstresowującą lekturą. Ale porusza ważkie tematy i zmusza do refleksji. Jest po prostu ważna.

KARUZELA

Karuzela  |  12.02.2017  |  krainaksiazkazwana.blogspot.ie

Trud włożonej pracy owocuje fantastyczną powieścią, której nie chce się odłożyć na półkę, nie chce się o niej zapomnieć.

KARUZELA

Karuzela  |  07.02.2017  |  kobiecerecenzje365.blogspot.com

"Karuzela" to niezwykła, bardzo dobrze napisana powieść obyczajowa. Po przeczytaniu opisu na okładce książki mogłam się domyślić co za chwilę mnie czeka. Jednak autorka w taki sposób zbudowała napięcie, że pierwsze sto stron pochłonęłam "na wdechu", w oczekiwaniu na to, co niestety musiało nadejść. Zarówno styl, jak i język Agnieszki Lis bardzo przypadły mi do gustu. Właściwie cała książka od strony technicznej jest moim zdaniem idealna, po prostu nie ma, do czego się "przyczepić", więc nie będę się na ten temat rozwodzić.

KARUZELA

Karuzela  |  06.02.2017  |  subiektywnieoksiazkach.pl

"Nie wstydzę się tego, że najnowsza powieść Agnieszki Lis wzbudziła we mnie tyle pokładów wzruszeń..."

KARUZELA

Karuzela  |  05.02.2017  |  naczytane.blogspot.com

"... autorka dobrze wie, że życie nie wygląda tak, jak w książkach Picoult czy Chamberlain."

KARUZELA

Karuzela  |  04.02.2017  |  maasonpl.blogspot.com

Nie rozumiem dlaczego tak mało osób czytających książki sięga po polskie tytuły skoro mamy tylu uzdolnionych autorów i u mnie na miejscu pierwszym jest między innymi pani Agnieszka Lis.

KARUZELA

Karuzela  |  03.02.2017  |  lubimyczytac.pl

Dla mnie to najlepsza książka stycznia, którą miałam okazję przeczytać w Nowym Roku.

KARUZELA

Karuzela  |  02.02.2017  |  ksiazkiweterze.pl

Sięgnijcie po tę książkę, która jest poruszająca, refleksyjna, pełna dojrzewających bądź gasnących emocji, by kolejny raz podjąć próbę zatrzymania szaleńczej prędkości na karuzeli pędu życia.

RECENZJA KARUZELA portalu KSIĄŻKA ZAMIAST KWIATKA

Karuzela  |  01.02.2017  |  facebook.com

Książka-ostrzeżenie i książka-nadzieja.
Mnie Agnieszka Lis zachwyciła.

Karuzela

Karuzela  |  31.01.2017  |  jar-of-books.blogspot.com

„Karuzela” to cudowna książka, w każdym możliwym aspekcie. Pęka od namiaru emocji – smutku, nostalgii, niekiedy nawet złości, radości i dumy z postawy niektórych bohaterów. To historia, która przenika do krwi. Przeczytałam ją z bijącym sercem, a to chyba najważniejsze przy tego typu literaturze. Polecam z czystym sumieniem i czekam na więcej!

Karuzela

Karuzela  |  30.01.2017  |  przystanekszczescia.blogspot.com

To poruszająca książka, w której interesujące są wszystkie wątki, a (prawie) każda postać zdaje się ożywać pod piórem autorki. I to zakończenie! Miażdżące serce i zapierające dech w piersiach.

Karuzela

Karuzela  |  29.01.2017  |  prawieblogoksiazkach.blogspot.com

"Karuzela" skłania do myślenia. Daje "popalić" w trakcie czytania, a po zakończeniu lektury długo siedzi w głowie. A to lubię.

Karuzela

Karuzela  |  28.01.2017  |  ksiazkowyswiatmoniki.blogspot.com

Podsumowując „Karuzela” to powieść, która na długo pozostanie w mojej pamięci. Jest to historia, o której nie sposób nie myśleć.

Karuzela

Karuzela  |  27.01.2017  |  zaczytanaksiazholiczka.blogspot.com

Ja zakochałam się w tej książce i przyznam się, że mam ochotę przeczytać ją jeszcze raz . To książka , która z pewnością zagości długo w mojej pamięci .

Karuzela

Karuzela  |  26.01.2017  |  cyrysia.blogspot.com

Podsumowując:
"Karuzela", to jedna z lepszych powieści obyczajowych, jakie miałam dotychczas przyjemność poznać.

Karuzela

Karuzela  |  25.01.2017  |  kto-czyta-nie-pyta.blog.pl

Gorąco polecam tę lekturę, jednak uprzedzam o karuzeli przeżyć, które na pewno Wami zawładną.

Karuzela

Karuzela  |  24.01.2017  |  martamrowiec.pl

Karuzela to mądra i wzruszająca historia, która zmusza do zatrzymania, przewartościowania pewnych spraw i spojrzenia na swoje życie.
Agnieszka Lis napisała książkę, która na długo pozostaje w czytelniku.

Karuzela

Karuzela  |  23.01.2017  |  cudownyswiatksiazek3.blogspot.com

Ta powieść zbudowana jest głównie z dialogów, a Agnieszka Lis okazuje się ich mistrzynią. Kreśli je wzorowo i tym samym uwierzytelnia przekaz i wydźwięk tego tytułu. Najmocniejszym autem książki jest zakończenie. Trudno mi znaleźć słowa, by je ocenić, ale dodam, że takiego finału powieści obyczajowej jeszcze nie czytałam.

Karuzela

Karuzela  |  22.01.2017  |  granice.pl

Ogrom wrażeń jakie wywarła na mnie ta książka jest po prostu piorunujący... To pozycja w całej swej kompozycji znakomita!!!

Karuzela

Karuzela  |  21.01.2017  |  booksmyloveblog.blogspot.com

Tytuł książki jest przewrotny, niejednoznaczny ale wydaje mi się, że adekwatny do treści. Bo czyż nasze życie czasem nie pędzi, jak w karuzeli, bez trzymanki z dużą prędkością, a z drugiej strony, jak już wyhamuje to nagle i gwałtownie i przez dłuższy czas po zatrzymaniu może się nam kręcić w głowie?

Karuzela

Karuzela  |  11.01.2017  |  dominika-szalomska.blogspot.com

Mam nadzieję, że przekonałam was do książki, bo warto, przedstawia niesamowitą historię o życiu, o zmianach i walce z samym sobą.
Moja ocena to 9/10

Pozytywka

"Pozytywka"  |  3.01.2017  |  czytamwpociagu.blog.pl

"To było moje pierwsze spotkanie z Agnieszką Lis i z pewnością nie ostatnie. Już nie mogę się doczekać kolejnej powieści pt. Karuzela "

Pozytywka

"Pozytywka"  |  29.12.2016  |  recenzjenadine.blogspot.com

"Polecam zapoznanie się z "Pozytywką" każdemu, kto chciałby choć trochę poznać głębie przeżyć kobiet i to, co może siedzieć w każdym z nas. Jest to na pewno lektura, z której można wyciągnąć wiele lekcji o życiu i ludziach, którzy nas otaczają."

Pozytywka

"Pozytywka"  |  11.12.2016  |  czytelnia-mysli-i-slow.blogspot.com

"Czy historia opisana przez Panią Agnieszkę jest pozytywna? Na pewno życiowa. Czasem smutna. Na pewno nasuwa się mała puenta, że strata kogoś bliskiego nie musi być końcem świata i by na tym świecie móc odnaleźć swoje miejsce."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |  6.12.2016  |  ksiazkiidy.blox.pl

"Jest to opowieść o miłości, która rozpalona żarem młodości i fantazji zostaje drobnymi, z pozoru mało dostrzegalnymi kroczkami odpychana gdzieś poza granice tego uczucia. To książka o samotności, którą często sami sobie fundujemy.
Polecam również inną książkę tej autorki, i przyznam szczerze, że po przeczytaniu tych dwóch powieści mam wielką ochotę na więcej."

"Jutro będzie normalnie"

"Jutro będzie normalnie"  |  20.11.2016  

Czytelniczki piszą:

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |

Czytelnicy piszą - a dla autora to zawsze najcenniejsze.

Pozytywka

"Pozytywka"  |

Najpiękniejsze są recenzje Czytelników. Tak napisała Dorota Gronkowska:
Pozytywka to moja pierwsza książka pani Agnieszki. Przeczytałam jednym tchem.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  25.08.2016  |  bookparadisebynatalia.blogspot.com

Jeśli macie w związku problem, mąż was nie szanuje, nie układa wam się, nie możecie liczyć na rodziców, nie potraficie walczyć o swoje, to koniecznie sięgnijcie po tę książkę. Ona wam pokaże, jak sobie radzić i jak postępować w ciężkich sytuacjach. A przede wszystkim, nie pozwoli wam zrezygnować z marzeń.
Mogę polecić ją każdemu, ponieważ to cudowna lektura - wzruszająca i dająca nadzieję.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  20.08.2016  |  

Napisała Czytelniczka. Izabela Ciszewska. W prywatnym liście, ale zgodziła się na publikację. List mnie wzruszył, więc się nim dzielę.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  29.07.2016  |  dlamam.bloog.pl

"Jest to zdecydowanie książka o samotności, bólu i stracie, książka która każe nam się zatrzymać i zastanowić, bo nawet jeśli sami nie przeżywamy jakiejś tragedii obok nas może być ktoś kto potrzebuje życzliwej uwagi, wysłuchania i zrozumienia. Książka warta przeczytania."

[RECENZJA] AGNIESZKA LIS- "POZYTYWKA"

"Pozytywka"  |  22.07.2016  |  biblioteczka-na-poddaszu.blogspot.com

"Polecam osobom, które lubią książki niosące przesłanie. Polecam osobom, które chcą się przekonać, o co dokładnie chodzi z tą Pozytywką. Polecam wszystkim, które jeszcze nie czytały i nie znają tej historii."

"Pozytywka"

"Pozytywka"  |  16.07.2016  |  filipwlabiryncieksiazek.blogspot.com

"To, że ta książka mnie zainteresowała to było jedne wielkie zaskoczenie.
Chłopak, który sięga głównie po fantastykę zabrał się za książkę obyczajowo-miłosną polskiej autorki.
Pani Agnieszka pisze bardzo ciekawie, dzięki czemu książkę czyta się szybko i przyjemnie. I cóż tu dużo pisać?
Książka idealna na wakacje!"

POZYTYWKA, AGNIESZKA LIS - RECENZJA

"Pozytywka"  |  28.06.2016  |  maasonpl.blogspot.com

"Podsumowując. "Pozytywka" to bardzo fajna, odstresowująca książka zmuszająca do refleksji. Powieść ma swoje wady i zalety, ale warto poświęcić dla niej jeden czy dwa dni."

"Pozytywka"

"Pozytywka"  |  26.06.2016  |  

"Jest to niezwykła opowieść o przemianie i dojrzewaniu głównej bohaterki Moniki."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  26.06.2016  |  

"Ostatnio miałam okazję przeczytać powieść Agnieszki Lis pt. Pozytywka. Jest to niezwykła opowieść o przemianie i dojrzewaniu głównej bohaterki Moniki. To historia o wielkim cierpieniu matki po stracie długo oczekiwanego dziecka, jej bólu i samotności pośród bliskich jej osób."

"Jutro będzie normalnie"

"Jutro będzie normalnie"  |  16.06.2016  |  dlamam.bloog.pl

"Polecam, bo trzeba się przekonać że nasza siła tkwi w marzeniach i ich realizacji."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  13.06.2016  |  wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

"Polecam tę opowieść ludziom, którzy myślą, że klapki z oczu już im spadły. Gwarantuję, że czytając słyszalny będzie dźwięk świadczący o tym, że byli w błędzie."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  | 31.05.2016

"Napisana ta książka jest, tak, że trudno było mi się oderwać. Wielokrotnie uśmiechałam się pod nosem, po prostu podobał mi się język i humor. I trafność spostrzeżeń na temat relacji męsko-damskich. Myślałam, że zakończenie będzie oczywiste i banalne. A zakończenie mnie zmiażdżyło. I nie napiszę nic więcej. Sami musicie przeczytać.
Jak ja się cieszę, że w mojej bibliotece są inne książki tej autorki."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  26.05.2016  |  

Dostałam list. Od Czytelniczki. Blogerki.
Nie, nie naruszam tajemnicy korespondencji.
Dostałam ten list na blogu.
O Pozytywce, o tym jak (za przeproszeniem) wkrzurza i jak silne wzbudza emocje.
Dziękuję - www.archer81.blogspot.com

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  22.04.2016  |  czytaninka.blogspot.fr

Agnieszka Lis ukazuje nam świat wielkich korporacji, nie owijając w bawełnę. Ale przede wszystkim zmusza nas do refleksji, do przemyśleń i do wyciągnięcia jakiś wniosków. Gorąco polecam tę książkę.

"Pozytywka" Agnieszka Lis - recenzja

"Pozytywka"  |  22.04.2016  |  ksiazki-wiktorii2.blogspot.com

Pozytywka uświadamia czytelnikowi, że warto walczyć o siebie. Nie można całego życia poświęcać na zajmowania się domu, czy dziećmi. Każdy ma jedno życie, i jedną szanse. Monika mimo całego nieszczęścia wykazała chęć walki i ogromną determinację, mimo ciężkiego początku. To właśnie w głównych bohaterach lubię najbardziej. Osoba, którą poznajemy dzięki autorowi musi zachwycać. Bez tego nikt nie sięgnie po książkę, bo bohater jest najważniejsza jej częścią.

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  21.04.2016  |  http://nasz-zaczytany-swiat.blogspot.com/

"Na pewno nie jest to żadne zwykłe babskie czytadło, ale książka, która ma coś więcej do zaoferowania :-)"

Agnieszka Lis - "Pozytywka". A jaką melodię wygrywa Wasza "Pozytywka"?

"Pozytywka"  |  21.04.2016  |  krainaksiazkazwana.blogspot.com

Idealny ślub, wspaniały mężczyzna, cudowny dom. Można by rzec życie niczym bajka. Jednak czy w bajkach jest tylko pięknie i kolorowo? Czy bohaterowie magicznego świata nie zmagają się z trudami losu? Nikt z nas nie wie, jakie plany wobec nas szykuje życie i nigdy nie będziemy na to gotowi.

Pozytywka - A. Lis

"Pozytywka"  |  23.02.2016  |  wielbicielka-ksiazek.blogspot.com

"Ogólnie książkę oceniam pozytywnie za przedstawioną opowieść i podjęcie bardzo ważnych tematów, a także za styl i jakość pisania oraz język. A przede wszystkim za dostarczenie tak wielu skrajnych emocji. Polecam wszystkim tym osobom, które nie lubią książek z typowym romansem w tle."

POZYTYWKA - Agnieszka Lis [recenzja]

"Pozytywka"  |  18.02.2016  |  lustraksiazek.blogspot.com

"Jeżeli szukacie lekkiej książki na samotne wieczory, tudzież zechcecie troszkę współczuć bohaterce, to ta pozycja jest dla Was."

„Pozytywka” Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  09.02.2016  |  jar-of-books.blogspot.com

"Podsumowując, „Pozytywka” to książka dla tych, którzy nie stronią od trudnych tematów. Jak dla mnie jest ona godna uwagi, porusza niełatwe zagadnienia i ukazuje życie kobiety pozostawionej na łaskę nieprzychylnej rodziny. Ze swojej strony serdecznie polecam. Zarówno młodsi, jak i starsi czytelnicy odnajdą w niej coś dla siebie."

POZYTYWKA - Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  30.01.2016  |  ksiazkiidy.blox.pl

"Pozytywka to współczesna powieść obyczajowa, dramatyczna opowieść o młodej kobiecie, która podejmując walkę o siebie i własne marzenia, zatraca się w rzeczywistości."

Weekend z Agnieszką Lis recenzja książki "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  29.01.2016  |  dominika-szalomska.blogspot.com

"Polecam, nie dlatego, że muszę, nie dlatego, że chce zrobić reklamę miłej autorce, ale dlatego, że naprawdę dowiecie się wielu ciekawych rzeczy, może zrozumiecie co chcecie naprawdę robić w życiu, może nawet polubicie Autorkę jak ja i będziecie chcieli przeczytać jej kolejne książki!"

Agnieszka Lis - "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  uncafeconlibros.blogspot.com

Agnieszka Lis swoją najnowszą książką zatytułowaną Pozytywka postawiła mnie przed niezwykle trudnym zadaniem. No bo jak napisać recenzję książki, o której mimo dwóch dni przemyśleń, nadal nie ma się wyrobionego zdania? Którą w połowie miało się ochotę rzucić w kąt i więcej do niej nie wracać, a potem pochłonęło się praktycznie jednym tchem?

Pozytywka - Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  kobiecerecenzje365.blogspot.com

Ze swojej strony gorąco polecam Wam tę przepiękną, choć bolesną, ale ogromnie mądrą powieść. Pokazuje ona, że życie ma bardzo często gorzki smak, a my pędzimy dalej, jednak czasami wystarczy zatrzymać się choć na chwilę i odetchnąć, by poczuć samą słodycz i przejść przez życie z uśmiechem na twarzy.

„Pozytywka” – Agnieszka Lis, czyli opowieść o cierpieniu i pogoni za pieniądzem

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  kto-czyta-nie-pyta.blog.pl

"Pozytywka – już sam tytuł zapowiada przyjemną lekturę. Okazuje się jednak, że książka ma niewiele wspólnego z lekkim czytadłem – jest raczej przepełniona bólem i cierpieniem."

POZYTYWKA ( Recenzja )

"Pozytywka"  |  23.01.2016  |  polkazksiazka.blogspot.com

"Drogie Panie, jeśli szukacie wciągającej książki z gatunku literatury obyczajowej, dość macie już naiwnych historyjek to najnowsza książka autorstwa Agnieszki Lis będzie idealną pozycją."

AGNIESZKA LIS – POZYTYWKA (2016)

"Pozytywka"  |  21.01.2016  |  martamrowiec.pl

"Pozytywka to powieść ważna i życiowa. Miejscami smutna i przyznam, że kilka fragmentów sprawiło, że płakałam. Opowieść o życiu Moniki skłania do refleksji, uczy pokory i pokazuje na co w życiu powinniśmy zwracać uwagę. Pozytywka to gorzka historia, która na szczęście ma w sobie odrobinę nadziei, że w życiu mogą spotkać nas również dobre rzeczy."

AGNIESZKA LIS – POZYTYWKA

"Pozytywka"  |  20.01.2016  |  ksiazka-moim-zyciem.blog.pl

"Nie jest to kolejny słodki romans, jest to przepełniona bólem walka głównej bohaterki z demonami przeszłości, trudem teraźniejszości i niepokojem o przyszłość. Lektura napisana lekkim piórem dlatego czyta się bardzo szybko i przyjemnie, a do tego skłania do przemyśleń. „Pozytywka” to wielka gama uczuć, które możemy poczuć wraz z Moniką, która nie o takim życiu marzyła."

Kobieta z książką z: Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  20.01.2016  |  kobietazksiazka.blog.onet.pl

"Książka warta przeczytania, tym bardziej że wyróżnia się spośród wielu "typowych" powieści obyczajowych. Zachęcam do lektury, a za egzemplarz serdecznie dziękuję Czwarta Strona."

"Pozytywka" Agnieszka Lis pod patronatem medialnym LITERACKI ŚWIAT CYRYSI

"Pozytywka"  |  17.01.2016  |  cyrysia.blogspot.com

"Podsumowując: To przejmująca, nieprzewidywalna powieść o samotności pośród ludzi, stracie, bólu, dojrzewaniu i wkraczaniu w dorosłość oraz dokonywaniu życiowych wyborów i konsekwencjach z tym związanych. Boleśnie uświadamia, że życie to nie tylko słodycz. Często ma gorzki smak. Mimo to warto ciągle iść do przodu i dawać z siebie wszystko. Polecam."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  15.01.2016  |  asymaka.blogspot.com

"Nie jest to lektura z serii łatwych, lekkich i przyjemnych, skłania do przemyśleń, uczy nas pokory i udowadnia, że warto szukać własnej drogi, zwłaszcza, gdy napotykamy na szereg trudności. To historia niebywale prawdziwa, istne studium dojrzewania do kolejnych życiowych ról. Autorka odpowiada w niej na pytania, dlaczego postępujemy tak, a nie inaczej, czym kierujemy się dokonując wyborów, czego pragniemy od życia. Dla mnie to była piękna, mądra, ambitna powieść, o której tak szybko nie zapomnę. Polecam."

Agnieszka Lis "Pozytywka" | Patronat medialny Przeglądu czytelniczego

"Pozytywka"  |  13.01.2016  |  przeglad-czytelniczy.blogspot.com

" "Pozytywka" z pewnością przekona do siebie miłośników niebanalnej, ambitnej literatury obyczajowej. Intrygująca, wielobarwna postać i przepiękny język pisarki są niezaprzeczalnymi atutami tej historii. Z dumą zachęcam was do lektury powieści, która właśnie ukazała się na rynku pod patronatem medialnym mojego bloga."

AGNIESZKA LIS "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  13.01.2016  |  facebook.com/KsiazkaZamiastKwiatka

"Bardzo dobra powieść, świetna warsztatowo, wciągająca i pozostawiająca w czytelniku ślad, a raczej osad. Lektura do przemyślenia, zastanowienia się nad sobą i życiem, gradacją wartości. Czy jest cena, którą warto zapłacić za utratę miłości, bliskości, empatii? Koniecznie przeczytajcie "Pozytywkę", takiej pozycji nie można ominąć."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |  10.02.2012  |  wswiecieksiazek.blogspot.com

"Maja i Adam uchodzą za wzorowe małżeństwo. Na zewnątrz widać, że się kochają. Mają świetną pracę, dom. Po prostu idealna para. Jednak myśląc o swoim życiu oboje czują niedosyt, czegoś im brakuje. Szukając spełnienia zapominają o tym, że związek to nie tylko wspólne spacery i kolacje..."

Marzenia o normalności

"Jutro będzie normalnie"  |  23.01.2012  |  ksiazki.wp.pl

"Niektórzy marzą o wielkich pieniądzach, inni o sławie, a bohaterka powieści Agnieszki Lis Jutro będzie normalnie chce tylko, by jej życie mogło się wreszcie zamknąć w czterech ścianach własnego małego białego (ewentualnie żółtego) domku..."

Samotnie... we dwoje

"Samotność we dwoje"  |  20.01.2012  |  lubimyczytac.pl

"Agnieszka Lis w swojej książce pt „Samotność we dwoje” porusza temat wspólnego życia. Maja i Adam są małżeństwem idealnym, dogadują się ze sobą, mają wspólne tematy i zainteresowania. Obydwoje pracują i spełniają się zawodowo, dzięki czemu pieniędzy im nie brakuje. Nie mniej jednak zupełnie niechcący Maja wpada w trybiki korporacyjnej gonitwy i przeskakuje ze stanowiska na stanowisko."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |  7.12.2011  |  zapachyksiazki.blogspot.com

"Po przeczytaniu książki targały mną sprzeczne uczucia, żal, złość, ponieważ nie potrafiłam zdystansować się do opisanych wydarzeń, ale także wdzięczność i możliwość docenienia tego, co mam. Na zadane pytanie: czy poczucie samotności w związku to coś, do czego trzeba się przyzwyczaić? Odpowiem stanowczo nie."

"Jutro będzie normalnie"

"Jutro będzie normalnie"  |  październik 2011  |  LOKALNA

"Małgośka wiele musi znieść zanim szczęście się do niej uśmiechnie..."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |  październik 2011  

"Jak budować wzajemne relacje, pielęgnować miłość i dlaczego nie zawsze jest tak, jak sobie wymarzyliśmy? Maja i Adam uchodzą za wzorowe małżeństwo. Jednak myśląc o swoim życiu oboje czują...niedosyt."

"Samotność we dwoje"

"Samotność we dwoje"  |  październik 2011  |  lubimyczytac.pl

"Jak budować wzajemne relacje, pielęgnować miłość i dlaczego nie zawsze jest tak, jak sobie wymarzyliśmy? Maja i Adam uchodzą za wzorowe małżeństwo. Jednak myśląc o swoim życiu oboje czują...niedosyt."

Jutro będzie normalnie

"Jutro będzie normalnie"  |  15.08.2011  |  myslodsiewniaksiazkowa.blogspot.com

"Małgosia to typowa kobieta pracująca w urzędzie i wychowująca czteroletniego Cypriana. Mieszka w szarym bloku, ma zapracowanego męża i upierdliwą teściową, która zawsze wie lepiej, co jest dobre dla jej wnuka i ukochanego synalka Zbyszka."

Myśli skrzętnie ukryte...

"Jutro będzie normalnie"  |  03.07.2011  |  kasandra-85.blogspot.com

"Czy doceniamy to co posiadamy? Czy potrafimy z każdej trudnej sytuacji znaleźć wyjście? I jak to jest, że niektórym los cały czas rzuca kłody pod nogi a oni mimo wszystko brną do przodu i nie załamują się? Z pewnością na te i inne pytania postara się odpowiedzieć bohaterka nowej książki Agnieszki Lis „Jutro będzie normalnie”."

Czy jutro będzie normalnie? - czyli powieść Agnieszki Lis

"Jutro będzie normalnie"  |  lipiec 2011  |  kulturatka.pl

"„Jutro będzie normalnie” Agnieszki Lis to ciepła i pełna ironii powieść , która tylko na pozór wydaje się lekką i przyjemną lekturą dla kobiet, jakich co roku na rynek wpływają dziesiątki."

"Przygody Pana Parasola"

"Przygody Pana Parasola"  |  23.05.2011  |  lubimyczytac.pl

Czteroletni Aluś znajduje porzucony parasol i czyni go swoim przyjacielem. Od tego dnia Pan Parasol towarzyszy chłopcu w codziennych przygodach. A przygody te są po prostu piękne - do czytania razem z naszym skarbem.

"Przygody Pana Parasola"

"Przygody Pana Parasola"  |  maj 2011  |  nakanapie.pl

„Przygody Pana Parasola” Agnieszki Lis, to krótkie, radosne historyjki dla przedszkolaków. Każda z nich przedstawia dobre wartości, ma pozytywny przekaz i budujące zakończenie.

"Jutro będzie normalnie"

"Jutro będzie normalnie"  |  30.04.2011  |  zakurzonapolka.blogspot.com

"Zaintrygował mnie opis wydawcy książki. Wynikało z niego, że bohaterkę książki spotkały w życiu niemalże wszystkie nieszczęścia: była w domu dziecka, miała niewiernego męża i mobbing w pracy oraz upierdliwą teściową. Zastanawiałam się czy rzeczywiście tak jest, że jedna osoba obarczona jest takim nawałem złych doświadczeń."

Oby nie było normalnie!

"Jutro będzie normalnie"  |  15.02.2011  |  dlalejdis.pl

"Już od pierwszej strony lubi się bohaterkę „Jutro będzie normalnie”. I ta sympatia utrzymuje się do samego końca. A najwspanialsze w tym wszystkim jest to, że to zupełnie zwyczajna bohaterka. Taka, jak każda z nas."

Żeby było normalnie

"Jutro będzie normalnie"  |  11.02.2011  |  slowemmalowane.blogspot.com

"Bohaterką jest Małgosia, która nie wyróżnia się niczym innym od przeciętnej Polki. Ma męża, synka w wieku przedszkolnym, na głowie całe mieszkanie i obowiązki, wredną teściową, pracę, którą nie lubi i marzy o własnym domu z ogródkiem. "

"Rozkoszne"

"Płomień cedru"  |  29.08.2010  |  yesbook.pl

"Rozkoszne to zbiór konkursowych opowiadań erotycznych, których autorkami są wyłącznie kobiety. Tematykę zdradza nie tylko tytuł, ale i ciekawa i niewątpliwie sugestywna okładka. Otwierając tę książkę zagłębiamy się w bardzo intymny i bardzo kobiecy świat. w świat doznań, rozkoszy, namiętności i pożądania, o których nie każdy lubi i nie każdy potrafi pisać czy mówić."